Många människor tycker om teckningar och målerier. För den som kanske inte själv sätter sig ner för att måla eller teckna så uppskattas ändå detta konstuttryck av många människor. Är det inte tavlor på väggen som man ramat in så kanske det är vackra kort som ges bort i samband med olika högtider.

För vissa personer är konsten en terapi och en stund att få varva ner och inte tänka så mycket på annat. I tidningen Dagens Nyheter skriver flera konstnärer att konsten är hälften hantverk och hälften psyke. För andra kanske måleriet fungerar som en terapi genom att konsumera konst genom att exempelvis gå på museum. Måleriet och teckningen finns på de flesta platser runt omkring oss oavsett om vi är medvetna om det eller ej. Och handarbeten överlag, inklusive måleri och teckning såklart, handlar om otroligt många fler saker än bara det färdiga resultatet. Kanske är det en bearbetning i en sorgeprocess eller ett heltidsjobb. Oavsett, låt kreativiteten flöda, inom konsten finns knappt några rätt eller fel!

Något som många däremot kanske inte tänker på är att även målning av väggar, fasader och detaljer i inredning också är ett handarbete, vissa skulle till och med säga konsthantverk. Detta gör att man i hemmet även kan låta kreativiteten flöda, kanske vill man måla större väggar inomhus eller varför inte utomhus på fasaden. Dock gäller ju lite olika regler. Om man är osäker på vad som gäller utomhus och vilka material som funkar mer eller mindre bra att måla på kan man för säkerhetens skull kontakta en firma som https://norrmalmsplat.se/ som kan allt om såväl fasader och material. Det kanske kan vara så att husfasaden behöver putsas eller göras om från grunden innan man kan skrida till verket med sina måleriplaner, sen är det bara att köra!