Gillar du att sticka? Men du kanske inte tycker att du har tid? Att handarbeta är faktiskt det bästa du kan göra när du är stressad och behöver varva ner. När du stickar fokuserar du på det du gör samtidig som din kropp kopplar av. Blodtrycket sjunker tillsammans med stresshormonet kortisol. Dessutom får du bättre minne. Enligt tidningen Land kan stickning också hjälpa mot ångest och depression. Att sticka påminner om att meditera och gör att du släpper ångesttankar som mal. Istället får du dina tankar att fokusera på stickningen.

Är det verkligen sant?

Tänk dig att du först letar upp ett härligt stickmönster. Kanske har du redan något mönster i dina gömmor eller så går du helt enkelt ut på nätet, för där finns det hur många gratismönster som helst. Kanske vill du sticka något till dig själv eller har du barn eller barnbarn att sticka till? Om inte, rekommenderar jag dig att leta upp ett gulligt babymönster och sticka en liten klänning. Du kan hur lätt som helst sälja den på nätet senare, till självkostnadspris. Bara genom att koncentrera dig på att hitta ett mönster har tankarna fokuserat på just detta och du har glömt bort de negativa tankarna för stunden.

Sedan är det dags att välja garn. Tänk på att välja ett ekologiskt garn så att det är giftfritt. Dessutom hjälper du då också till så att arbetarna får bra arbetsvillkor. Det finns väldigt många varianter av garn men ekologisk bomull är bra till en baby. Fortfarande håller sig de negativa tankarna borta, eller hur?

När du har kommit så här långt är det dags för ett färgval. Många väljer vitt till de allra minsta. Det är kanske en tradition men nuförtiden kan man välja precis vad som helst, bara du tycker själv att färgen är snygg.

Du ser själv! Bara genom att läsa den här artikeln och tänka på att sticka så har du stressat ner och ökat dina positiva känslor. Nu är det bara att sätta igång och sticka!