Badrummets belysning är oftast väldigt tråkig och intetsägande. Bor du i en hyresrätt kan du inte renovera och göra om badrummet, men det finns andra lösningar för att få till en bättre och unik badrumsbelysning, som i sig kan förändra hela badrummets utseende till det bättre. Använd din vilja och dina hantverkskunskaper för att skapa en badrumslampa.

Olika alternativ för badrumslampan

Det finns olika sätt du kan gå tillväga för att få inspiration till en egentillverkad badrumslampa. Titta på badrumslampor som finns att köpa, för att se om det är någon av dem du gillar. Sedan kan du försöka efterlikna den på ditt egna unika vis. När det gäller valet av material kan du experimentera och testa dig fram. Våga ta ut svängarna och tänka utanför boxen.

Besök gärna loppisar och köp en befintlig lampa av något slag. Därefter kan du göra om den för att den ska passa din idé. Om det är en speciell lampskärm du vill ha kan du sy din egen lampskärm. Dock behöver inte en lampskärm vara av tyg, den kan lika gärna bestå av papp, trä, lera, metall eller ett helt annat material, så länge själva konstruktionen inte blir brandfarlig eller farlig på andra vis.

Anlita elektriker

Om din egentillverkade lampa kräver ett speciellt eluttag eller kanske måste monteras på ett speciellt vis, är det viktigt att du tar hjälp av en elektriker. När det kommer till el i badrum måste man vara väldigt försiktig med allt man gör. Bor du i hyresrätt bör du rådfråga din hyresvärd innan du gör något. Så länge det rör sig om mindre förändringar, som att byta en lampskärm, är det troligtvis inga bekymmer alls. Är du osäker på vad som gäller bör du ändå ta reda på vad du får och inte får göra innan du gör något alls. Det är alltid bäst att vara på den säkra sidan.