Det främsta verktyget man behöver när man ska jobba med hantverk av olika slag är fantasi. Det gäller att alltid ha en färdig idé i huvudet och få inspiration till nya projekt. När inspirationen och fantasin lyser med sin frånvaro gör även inkomsterna det, speciellt om du livnär dig på dina handarbeten.

Inspiration – grundstenen för en lyckad verksamhet

Oavsett om du redan bedriver eller funderar på att bedriva en egen verksamhet så måste du veta att du kan förlita dig på din förmåga att alltid leverera produkter. En stor del av skapandet grundar sig i en ständig tillgång till nya idéer för kommande projekt, vilket får verksamheten att rulla på obehindrat. Men för att förhindra att idétorka uppstår kan det vara bra att skaffa sig inspirationskällor av olika slag. Om du exempelvis jobbar med fotokonst kan du kika in hos https://dearsam.se/ där du kan titta på posters med olika motiv.

Andra sätt att få inspiration kan vara att tjuvkika på vad andra gör, exempelvis kan du gå på en hantverksmässa i din närhet. Nu för tiden är det många som lägger upp filmer på Youtube där de visar sina handarbeten och projekt. Där kan du få nya idéer för kommande projekt, men du kan även få hjälp med att skapa en bättre och smartare arbetsteknik och hitta lösningar på vardagliga problem som kan uppstå under dina handarbeten.

Om du redan bedriver en verksamhet har du troligtvis många kunder som du hjälper med deras skräddarsydda önskemål. Det är en stor tillgång när kunderna själva kommer med egna önskemål och det är något som du bör uppmuntra. Kanske kan du annonsera i lokaltidningen om att du kan hjälpa kunder med deras individuella önskemål och på så vis kan du tillverka produkter på beställning. Det är mycket mer lönsamt och produktivt än att själv tillverka saker som kunderna kanske kommer köpa av dig.