Att köpa inredningsdetaljer som tavlor, kuddar, lampor och prydnadsföremål kan vara väldigt dyrt. Framför allt om man vill ha unika föremål och väljer att köpa från designers och hantverkare. Men är man bara lite kreativ kan man skapa egna vackra föremål och sätta en personlig prägel på sitt hem. Man kan också välja att köpa billiga inredningsdetaljer och pimpa dem. En köpt bordslampa kan till exempel få en ny skärm om man dekorerar skärmen eller byter ut tyget mot ett annat. Man kan också fästa prydnadsföremål på lampans fot för att göra den mer personlig.

Snygga tavlor kan man fixa även om man inte kan måla själv. Vill man ha trendigare bilder kan man redigera sina fotografier, antingen i Photoshop eller med hjälp av en app. Ett porträtt av varje familjemedlem kan göras om i Andy Warhol-stil och sedan ramas in med en enkel svart ram. Man kan också leta snygga bilder i tidningar, till exempel retrotidningar på loppis. De kan bli väldigt charmiga om man ramar in dem. På tal om loppis, där kan man göra verkliga fynd. Man behöver inte leta efter nästa Carl Larsson utan kan välja ett konstverk man bara tycker lagom mycket om och sedan göra om det. Ta en märkpenna och klottra mustasch på ett porträtt till exempel. Våga vara lite galen och gör något som bryter av mot tavlans stil, till exempel addera glitterlim eller paljetter. Det förutsätter förstås att man inte tycker att tavlan är ett mästerverk som den är. Har man en snygg tapet kan man välja att enbart hänga upp en sirlig guldram och låta väggen synas inuti.

Kuddar är en inredningsdetalj som är enkel att fixa till och som verkligen kan förändra ett rum med sin färg, storlek och mönster. Kuddar kan man ha lite överallt. I soffan, såklart, men också på sängen, i fåtöljen och kanske om man har en sittbänk eller en hallmöbel tänkt att sitta på. Kuddar kan man sy av alla möjliga slags tyger, till exempel kan en gammal favorittröja med bandtryck bli en personlig kudde. En gardin med coolt tryck kan bli en kudde. Ett gammalt lakan kan bli en kudde. En duk med kitschigt tryck från en semesterresa kan bli en kudde. Det mest kan bli en kudde.

Du kan också välja ett helt vanligt, enfärgat tyg och trycka med textilfärger. Enkla former, till exempel ovala, får du genom att halvera en potatis. Ta ett par olika former och tryck sedan över hela tyget i ett oregelbundet mönster. Till exempel kan mörkt blågråa ovaler ovanpå ett ljusare gråblått tyg se ut som stenar vid havet eller kanske påminna om regn. Du kan också sy fast gardiner, tofsar eller vackra band på kuddarna.